Ma

20

maart

Casa Portiera in (boom)kikkerstad Aardenburg opende de Poëzieweek

Op 25 januari jl., de vooravond dat officieel de Poëzieweek van start ging, was er een boeiende poëzie-en-muziekbijeenkomst in galerie annex boekwinkel en B&B Casa Portiera, waarbij ook ik een deel van de avond mocht invullen met poëzie en muziek. Het was een sprankelende avond. De muzikale hoogstandjes van Wiechert Vermeulen bij de poëzie van Hans Verhagen, kundig voorgedragen door Ad van Rijswijk, en de dynamische voordracht van Twan Vet waren een genot om naar te luisteren.

 

Mocht u ooit Zeeuws-Vlaanderen (weer) eens bezoeken, dan is een kijkje bij Casa Portiera ABC (art-books-coffee), het thuishonk van restaurateur Monica Martens, het aanbevelen waard: een warme thuiskomst voor boekenliefhebbers in het fraaie omliggende landschap dat tijdens mijn verblijf de volgende ochtend lag te blinken in het fameuze Zeeuwse licht.

 

Op de foto links van mij dichter Rogier de Jong, tot voor kort stadsdichter van Aardenburg, columnist bij Meander en organisator van de literaire avond, en rechts dichter Twan Vet, stadsdichter van Amersfoort, die zijn boeiende poëzie ten gehore bracht.