Zo

26

januari

PEN EMERGENCY FUND

Donaties zijn welkom!

 

              ‘We stand for the right to write...’

 

PEN International

PEN (Poets, Essayists, Novelists / Playwrights, Editors , Non Fiction Writers) is een internationale organisatie van en voor schrijvers, die opkomt voor de vrije verspreiding van literatuur en de vrijheid van expressie. Er zijn meer dan 140 PEN-centra in ruim 100 landen.

 

PEN Emergency Fund

Het PEN Emergency Fund (PEF) is een in Nederland gevestigd, wereldwijd opererend noodfonds, in 1971 opgericht door schrijver A. den Doolaard. Het ondersteunt ernstig vervolgde schrijvers en journalisten met een eenmalige toelage. Daarmee kunnen zij zichzelf in een noodsituatie handhaven, bijvoorbeeld als ze acuut het land moeten ontvluchten of na mishandeling dringend medicatie nodig hebben. Jaarlijks worden over de hele wereld tientallen schrijvers geholpen. Het fonds werkt nauw samen met de onderzoekers van PEN International. De opzet is simpel, helder, goedkoop en doeltreffend. Het bestuur - bestaande uit René Appel, Job Degenaar, Wim Jurg en Paulien Loerts, allen vrijwilligers - kan indien nodig direct handelen. Al het geld dat binnenkomt, wordt naar de in nood verkerende schrijvers overgemaakt. Het aantal hulpvragen neemt zorgwekkend toe. Alle aanvragen die aan de gestelde criteria voldoen, willen we graag honoreren. Dus is er meer geld nodig.

 

Zo kunt u het fonds steunen

Wilt u helpen met een bijdrage? Doneer dan naar IBAN NL97 ABNA 0430 2740 33 t.n.v. PEN Emergency Fund, Amsterdam. Voor internationale overmakingen gebruikt u ook het BIC-nummer ABNANL2A en de plaats waar de bank gevestigd is: Amsterdam, the Netherlands. Vermeld bij overmaking a.u.b. uw adres en het woord ‘schenking’. PEN Emergency Fund heeft een ANBI-status.

 

Een donatie is aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Voor meer informatie: www.penemergencyfund.com