Za

15

juni

en

Zo

16

juni

Nacht van de Voordracht

Oudebildtzijl 15 juni 2019

Datum:

15 juni 2019 en 16 juni 2019

Tijd:

21:30 - 01:30

Locatie:

Nieuwebildtdijk 86
9078 PS Oudebildtzijl

Contactpersoon:

Jolanda Miedema

Uit de Bildtse Post d.d. 05.06.2019:

 

Poëzie en verhalen in alle talen

op eerste 'Nacht van de Voordracht'

 

‘Samen spreken we sterk’. Onder dat motto organiseren Jolanda Miedema en Alice van der Ploeg op zaterdag 15 juni de eerste ‘Nacht van de  Voordracht’ aan de Nieuwebildtdijk (Oudebildtzijl, Fr.). Een avond en nacht vol muziek, eten en drinken, en natuurlijk verhalen en gedichten. In alle mogelijke talen.

Door Gerard de Jong - “Poëzy-avens, konserten, streekmarkten: ’t Bildt is al soa ryk an eveneminten. Maar ’n aven met ferhalen en gedichten, an ‘e dyk, dat waar d’r nag niet. Bingo, docht ik, dat motte wy doen.” Jolanda Miedema van de Nieuwebildtdijk kwam op het idee voor de eerste ‘Nacht van de   Voordracht’. Ze organiseert het samen met Alive van der Ploeg, die de opleiding Event Management volgt.
De Nacht wordt gehouden bij Miedema thuis, waar ze haar muziek- en yogapraktijk Ruimtelijk Uitzicht heeft. “Die bestaat 12,5 jaar. Ik wou der wat  spesjaals foor doen, om ’t jubileum te markeren,” zegt Miedema.
De Nacht van de Voordracht vindt plaats in het prachtige decor van de Nieuwebildtdijk. “De besoekers sitte op ‘e seedyk, ’t poadium komt bij mij op ’t  hiem. D’r is ferlichting fan keersen, lampions, fuurpotten en soa. ’t Mot ’n heel smoute en intime sfeer worre.” Miedema had al snel een groep  deelnemers bijeen, ook omdat ze contact zocht met het Friese dichterscollectief Rixt. Schrijvers en dichters die hun medewerking hebben toegezegd zijn tot nu toe o.a. Syds Wiersma, Edwin de Groot, Tryntsje van der Veer, André Looijenga, Janneke Spoelstra, Job Degenaar, Tineke van Roozendaal, Boaz,  Fred Thoolen, Carla van der Zwaag, Bart Kingma en Gerard de Jong.
Daarnaast is er medewerking van een groep mensen die op het azc in St.- Annaparochie woont. “Sij sille ok foordrage, in hur aigen taal. Taal is fan de hele wereld, ’t is wat ôns bynt, ok al hewwe wy allegaar ’n andere taal. De  mînsen fan ’t azc nimme eten met en hewwe fersierings maakt, se binne bra enthoesjast.”
Daarnaast heeft Miedema enkele muzikanten gestrikt, waaronder een oed-speler. “t Gaat allegaar heel hard nou. Ik hew ’n spontaan idee en gaan d’r dan ok foor. Maar ’t wort ’n geweldige aven. Wij foede die  ven de siel met taal, kûnst en eten”
De voordrachtnacht begint om 21.30 uur (inloop vanaf 21.00 uur), aan de Nieuwebildtdijk 86, bij Miedema’s muziek- en yogapraktijk Ruimtelijk Uitzicht. De entree bedraagt € 10 (incl. eten en drinken). Graag aanmelden via e-mail: joladamusica.jm@gmail.com of tel. 06- 12100074.