Zo

9

september

Nescio Ensemble 9 september in Lemmer

Muziek en poëzie

Datum:

9 september 2018

Tijd:

14:30 - 16:30

Locatie:

Kerkhof 1, Lemmer
8531 JH Lemmer

Muziek in de NH-kerk met het Nescio Ensemble

Strijkorkest; hedendaagse klassieke muziek.

Het Nescio Ensemble geeft met medewerking van Stichting Oud Lemmer een concert op zondag 9 september in de Hervormde Kerk van Lemmer.

Met de Friese zeetjalk Vrouwe Johanna reist het 12-koppige muziekgezelschap langs Friese kustplaatsen om vrij toegankelijke concerten te geven voor een breed publiek. Muziek en poëzie over zee en land zullen klinken op onverwachte plekken, zoals een museum, een scheepswerf en een verzorgingshuis.

Het Nescio ensemble is een professioneel strijkorkest, en bestaat uit klassieke muzikanten van de huidige tijd. Ze zijn op zoek naar nieuwe vormen voor het klassieke concert. Met passie en enthousiasme willen ze het publiek inspireren, en leren ze hen graag beter kennen.

Gedichten van Friese dichters, zoals Syds Wiersma en Job Degenaar, zullen klinken tijdens het concert. Het repertoire van Nescio bestaat uit werken van Boccherini, Beethoven, Grieg, Janacek, Medeiros, Mendelssohn, Puccini en anderen. Met deze tour maken ze hun concerten bereikbaar voor velen, die normaal gesproken misschien niet met een klassiek orkest in aanraking komen.

Na afloop gaan ze daarom graag in gesprek met hun publiek. Voor jong en oud is het inspirerend en bijzonder.

De voorstellingen duren een uur tot anderhalf uur, en alle concerten zijn vrij toegankelijk.

Inloop met koffie (ingang Lijnbaan) vanaf 14:30 uur.
 

Wat we gaan doen:

Met de Friese zeetjalk Vrouwe Johanna reist het 12-koppige muziekgezelschap langs Friese kustplaatsen om vrij toegankelijke concerten te geven voor een breed publiek. Muziek en poëzie over zee en land zullen klinken op onverwachte plekken, zoals een museum, een scheepswerf en een verzorgingshuis.

 

Het Nescio ensemble is een professioneel strijkorkest, en bestaat uit klassieke muzikanten van de huidige tijd. Ze zijn op zoek naar nieuwe vormen voor het klassieke concert. Met passie en enthousiasme willen ze het publiek inspireren, en leren ze hen graag beter kennen. Gedichten van Friese dichters, zoals Syds Wiersma en Job Degenaar, zullen klinken tijdens het concert. Het repertoire van Nescio bestaat uit werken van Boccherini, Beethoven, Grieg, Janacek, Medeiros, Mendelssohn, Puccini en anderen. Met deze tour maken ze hun concerten bereikbaar voor velen, die normaal gesproken misschien niet met een klassiek orkest in aanraking komen. Na afloop gaan ze daarom graag in gesprek met hun publiek. Voor jong en oud is het inspirerend en bijzonder. De voorstellingen duren een uur tot anderhalf uur, en alle concerten zijn vrij toegankelijk.

 

Speellijst:

5/9 Terschelling - tijd ntb

6/9 Harlingen - 16.00 en 20.00 bij de Barendszwerf, Nieuwe Willemskade

7/9 Hindeloopen - 15.00 op het museumplein bij Museum Hindeloopen 

      Gaast - 20.00 sportveld de Boppeslach (goed weer) of de Hervormde Kerk (nat of koud weer)

8/9 Koudum  - 14.45 bij Verzorgingshuis De Finke

      Stavoren - 20.00 in de Nicolaaskerk

9/9 Lemmer - 15.00 Hervormde kerk, inloop vanaf 14.30.


Na het concert is de tip van de dag: loop "het rondje Dok", Gezellig langs de terrassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten.
 
Kijk op de site www.oudlemmer.nl en voor livebeelden op www.webcamlemmer.nl
Onderdeel van het evenement Nazomeren in Lemmer op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september. Kijk voor meer info op www.nazomereninlemmer.nl

 

 

 

Bron: Stichting Oud Lemmer