Zo

5

januari

Poëziekrant 1, januari 2020

In het eerste nummer van de onvolprezen Poëziekrant, die inmiddels haar 44-ste jaargang ingaat, worden Maud Vanhauwaert, Dean Bowen en Carmien Michels geïnterviewd. Ook is er een essay over Instagrampoëzie en een nieuwe beeldrubriek van Annemarie Estor. Voorts een reportage over het project Iedereen Dichter van Astrid Haerens in de Westhoek en een nieuwe column door Rashif El Kaoui. Jo Govaerts schreef een In Memoriam voor Ilse Starkenburg en Jooris van Hulle voor Gaston Durnez.

 
Gedichten van

Marleen De Crée, Jess De Gruyter, Willem Thies, Renaat Ramon (met beelden), Job Degenaar, Steve Marreyt, Geert Jan Beeckman en Jan M. Meier. Ivo van Strijtem vertaalde poëzie van Philip Larkin.

 
Recensies van

de poëzie van Vrouwkje Tuinman, Kurt De Boodt, Eva Gerlach, Guus Middag, Bert Kooijman, Levi Weemoedt, Roel Richelieu Van Londersele, Jana Arns, Remco Ekkers, Hilde Keteleer, Stefaan van den Bremt, Karel Wasch, Wiel Kusters en Nachoem M. Wijnberg. Het debuut van Asha Karami wordt besproken door Piet Gerbrandy.

 
Nieuw

Nieuw zijn de rubriek Gradus ad parnassum van Paul Claes, de beeldrubriek van Annemarie Estor en de column van Rashif El Kaoui.

 

Coverfoto @ Kristof Ghyselinck

Bron: Poëziecentrum - Gent