Wo

17

november

Twee uitzonderlijk mooi uitgegeven bloemlezingen (2)

Een wonderprachtig dier - Een dierengedicht voor elke dag van het jaar

Alleen al de illustraties van Britta Teckentrup in dit lijvige, kleurrijke boekwerk, bedoeld voor het hele gezin, zijn een must! Een dierengedicht voor elke dag van het jaar.

 

De opvolger van bestseller 'Ik wou dat ik een vogel was'. Opnieuw een prachtig cadeauboek, dit keer met 366 dierengedichten van o.m. Hendrik Marsman, Hans Andreus, Ted van Lieshout, Herman Gorter, Jaap Robben, Johanna Kruit, Koos Meinderts, Rutger Kopland, Sjoerd Kuyper, Bette Westera, K. Schippers, Willem Wilmink, Mary Heylema, Ingmar Heytze en spectaculaire illustraties van de internationaal bekroonde Britta Teckentrup. Van Job Degenaar werden vier gedichten opgenomen.

 

Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters – een voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag.


De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen de lezer mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen en walvissen in de diepblauwe zee en olifanten en giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen en tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden en kikkers worden niet vergeten.


Een perfect boek om keer op keer weer te ontdekken hoe leuk en mooi poëzie kan zijn.

 

Een deel van de opbrengt schenkt Uitgeverij Ploegsma aan het Wereld Natuur Fonds.

 

Uitgeverij: Ploegsma, Amsterdam

Hardback-uitgave

Gewicht: 1994 gram

Aantal pagina's: 336

ISBN 9789021682525

Prijs: € 399,99

 

Bron: uitgeverij Ploegsma