Ma

25

februari

Unieke archiefverkoop Singel Uitgeverijen bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland

Vanaf vrijdag 22 februari verkoopt Athenaeum Boekhandel Roeterseiland (Roetersstraat 41, Amsterdam) het overcomplete deel van het historische boekenarchief van de uitgeverijen Querido, De Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar, Athenaeum, De Geus en Volt onder de noemer Verzameld werk. Vanwege het grote aantal boeken loopt de verkoop tot begin mei en zal Athenaeum Boekhandel het aanbod wekelijks vernieuwen. Op zaterdag 9 maart zal bovendien een openbare veiling van bijzondere en exclusieve edities en titels plaatsvinden.

Paulien Loerts, directeur van Singel Uitgeverijen: 'We verkopen met pijn in ons hart. Ons oorspronkelijke archief was ruim 60.000 boeken groot. We hebben aan de Koninklijke Bibliotheek geleverd wat zij wilden hebben, in ons pand op de Weteringschans hebben we een groot deel van het archief kunnen plaatsen. Helaas kunnen we niet alles kwijt. We hebben Athenaeum Boekhandel gevraagd de dubbele exemplaren voor ons te verkopen, dat zijn er dus ruim 20.000. De opbrengst gaat naar het PEN Emergency Fund.'

 

 

Athenaeum Roeterseiland is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. De veiling wordt gehouden op zaterdag 9 maart om 16.30 uur.

 

Bron: www.athenaeum.nl