Do

14

juli

Over de waarde van een award

'Golden Book Award 2022'

Op 19 mei ontving ik n.a.v. een door mij ingezonden filmpje voor een digitaal internationaal poëziefestival (Panorama International Literature Festival 2022) een onpersoonlijk schrijven vanuit the 'office of the president' van Writers Capital Foundation (dat 'Inspiring Humanity' nastreeft en gevestigd is in het Italiaanse Lombardije). Ik was een van de 'Panorama Golden Book Awardees' geworden van het 'prestigieuze' festival, dat dit jaar als thema Shoonya: The Celestial Void had meegekregen (Shoonya = de betekenis van 'leegte, het niets doen'). Een vriendelijke medewerkster van het festival had me over deze toekenning ingelicht 'aangezien ik niet op Facebook zat'. Literaire kwaliteit en in dienst staan van 'humanity' waren kennelijk de twee peilers waarop de selectie, gezien de brief van de president, rustten. Er bleken nog enkele uitverkorenen te zijn die met deze Panorama Golden Book Award beloond werden.

 

Voor wie nieuwsgierig is naar het filmpje: https://hi-in.facebook.com/WritersCapitalFoundation/videos/panorama-international-literature-festival-2022-job-degenaar-netherlands/510982150216070/?__so__=permalink&__rv__=related_videos

 

Op mijn rekening is geen bedrag bijgeschreven, noch hebben de media mij overspoeld om deze aai over mijn bol. Zo'n aai voelt toch anders aan dan de toekenning van de Pulitzer Price.