Wo

20

november

Wie wordt de Dichter Fan Fryslân? Morgen zullen we het weten.

De adviescommissie is eruit. Morgen komt er openheid van zaken.

 

Op de website https://dichterfanfryslan.nl/nl/adviescommissie/ vinden we de volgende informatie:

Adviescommissie

De adviescommissie van Dichter van Fryslân bestaat dit jaar uit: Michelle Samba, Job Degenaar en Eeltsje Hettinga.

 

Michelle Samba

Met een drumstel, wat excentrieke percussie, een basgitaar, zang en een gevoel voor taal en beeld laat Michelle Samba een nieuw licht schijnen op de hedendaagse interdisciplinairiteit. Kwalitatieve input is veelal geleverd als muzikant bij de Toppers in Concert, bij de tours #NU en de oudejaarsconferance van Claudia de Breij, Dope DOD en Orjan Nilsen, en als maker bij De Nederlandse Dansdagen en het NNT, zowel binnen als buiten Nederland.

 

 

Job Degenaar

Publiceerde ruim een dozijn dichtbundels in Nederland en een bloemlezing van zijn werk in Polen en Duitsland, schreef verhalen en beschouwingen over literatuur, kunst en cultuur en vertaalde lyriek van Paul McCartney, Reiner Kunze en van vervolgde schrijvers. Jongste bundel: Hertenblues (2de druk 2018). Job Degenaar is voorzitter van PEN Emergency Fund.

Foto: Chris van Houts

 

 

Eeltsje Hettinga

Eeltsje Hettinga (1955) is schrijver, dichter en journalist. Hij publiceerde vijf poëziebundels. Zijn debuut ‘Akten fan Winter’ (1998) werd bekroond met de driejaarlijkse Fedde Schurerprijs van de Provincie Fryslân. Voor zijn poëzie kreeg hij vier keer de Rely Jorritsmaprijs. Zijn bundel ‘Ikader’ werd genomineerd voor de Gysbert Japicxprijs 2013. Samen met videokunstenaar Lotte Middendorp maakte Hettinga het poëzieproject Het Font dat in 2016 te zien was in Museum Belvédère en het Fries Museum. Hij was van 2017-2019 de eerste Dichter van Fryslân.

Foto: Jacob van Essen