Do

23

november

Zojuist verschenen: Soms komt de liefde

Bij uitgeverij Elettra (Oudemirdum) is in een eenmalige oplage van 49 exemplaren een bijzondere bibliofiele uitgave verschenen, die een keuze bevat van Job Degenaars liefdespoëzie vanaf zijn debuut (1976). Aangezien er van de 49 exemplaren nog 9 buiten de handel vallen, is er wellicht enige haast nodig, mocht u een boekje willen bestellen. Dat kan per e-mail naar uitgeverij Elettra, adres: info@henkdejonge.nl, of per telefoon: 06-514 009 34. Een exemplaar kost EUR 17,50 exclusief verzendkosten.

 

Liefde en poëzie vormen sinds het bestaan van de mensheid een hecht duo. Beide hebben het vermogen om mensen boven zichzelf uit te tillen. Zoals minnaars in elkaar opgaan en een hogere eenheid vormen, versmelten klank en inhoud in gedichten tot blijvender expressie. In deze uitgave wordt dat alles overstijgende, machtige, als ‘eeuwig’ ervaren wij-gevoel bezongen in weer en wind, voor- en tegenspoed, trouw en ontrouw.

 

Job Degenaar (1952) publiceerde in talloze tijdschriften en bloemlezingen en ruim een dozijn dichtbundels. Twee bloemlezingen van zijn dichtwerk verschenen in Polen en Duitsland. Hij vertaalde lyriek van Paul McCartney, Reiner Kunze en van vervolgde schrijvers.

Jongste bundels: Hertenblues (tweede druk 2018), Bijeengezwegen (2021) en Handkussen van de tijd (vierde druk 2021).

Hij doceert poëzie aan de Schrijversvakschool Groningen en is voorzitter van PEN Emergency Fund.

 

Uitvoering

Gebonden met cahiersteek in 300 grs.
Conqueror Texture Vergé Wijnrood omslag,
met zijflappen
Cahiergaren in Catona kleur 192 Scarlet
Het binnenwerk is gedrukt op 90 grs. Biotop 3 naturel papier
Formaat: 150 × 165 mm.
Stofomslag gedrukt op Biotop 3 naturel 120 grs. crème

 

Handgenummerd
—Gesigneerd—

 

Eénmalige druk

56 pagina’s
Oplage: 49 exemplaren.
Waarvan 9 exemplaren H.C.
Romeins genummerd
(Deze zijn voor de auteur, en niet in de handel)
40 exemplaren zijn voor de handel
ISBN: 978-90-77871-19-5
NUR: 306

 

Bron van bovenstaande informatie: Stichting Drukwerk in de marge, https://drukwerkindemarge.org/uitgave/nieuwe-bibliofiele-uitgave-3/